Jag läser om en behandlingsmetod som såvitt jag vet inte finns i Sverige. Det är remsor som placeras i yngelrummet och de innehåller myrsyra. Det fina med den här metoden, är att den (åtminstone i USA) får användas när man har skattlådor på kuporna.

Myrsyraremsor i två varianter

De här remsorna finns i två varianter: Mite Away Quick Strips (MAQS) och Formic Pro. Om man läser på lite, så kan man se att Formic Pro beskrivs som nästa generation av MAQS. Skillnaden är hur länge man kan lagra förpackningarna och hur länge man behandlar.

De här metoderna har en effektivitet på upp till 98%, vilket är mycket bra. Eftersom de innehåller myrsyra, dödar de kvalster i yngelceller. Behandlingen lämnar inga rester i honung eller vax, produkten är certifierad som organisk och remsorna är biologiskt nedbrytbara.

Varför finns den inte här?

Såvitt jag kan se, ha de här produkterna funnits tillgängliga på den amerikanska marknaden i flera år. Varför finns den inte här? Det ska jag ta reda på. Håll ögonen på den här sidan. Så fort jag vet mer, så kommer du kunna läsa om det här. Vet du någonting om det här – skicka ett meddelande via kontaktsidan.